Lukas Enemark - Angst Foredrag

Sætningen der ændrede mit liv

1 sætning…

 

1 sætning, 10 ord, 38 bogstaver. Det var det der gjorde, at jeg i dag er fri af angsten.

 

Har du svært ved at tro på det? Det havde jeg også…

 

Gangen lukker tættere og tættere omkring mig, lyseret skærer i mine øjne, skridt for skridt kan jeg mærke hvordan panikken spreder sig i min krop og mine tanker. Med hvad der føles som en gåtur på flere hunrede kilometer, nærmer jeg mig lokalet på ungdomspsykiatrisk afdeling, hvor jeg igen skal ind for at snakke med en psykolog.

Jeg går sammen med min mor, som gør sit bedste for at aflede mine tanker fra denne følelse, og det faktum at vi går rundt på et sygehus.

Hun stopper op meget pludseligt og bliver stille.

– ”Se lige her” siger hun.

På en opslagstavle midt på gangen, hænger en lille flyer. En flyer omkring et foredrag. Et foredrag af en psykoterapeut, som selv havde lidt af angst i en lang årrække.

Min mor får mig – efter en svær overtalelse – til at tage med hende til foredraget, om ikke andet så for, at blive lidt klogere på hele min situation.

Dette lille stykke papir, skulle senere hen have livsvigtig betydning for, hvordan jeg har det i dag.

I en lille sal, blandt hundredvis af andre mennesker sidder jeg. Jeg har kæmpet mig afsted til foredraget. Vi har placeret os helt nede bagved lige ved udgangen, så jeg kunne komme væk hvis angsten skulle blive uudholdelig.

I den anden ende af lokalet står en kvinde. Hendes ro og tryghed rammer dybt, og med det samme. Stilhed indfinder sig da hun begynder at fortælle. Hendes historie omkring livet med angst, den store begrænsning som det medførte, og hvordan hun den dag i dag, kan stå foran os alle og berige os med hendes fantastisk inspirerende fortælling.

Jeg var imponeret, og motivationen kiggede lige frem. Men om jeg var overbevist om at jeg selv kunne få det bedre? Bestemt ikke.

 

Dette skulle heldigvis vise sig at vende.

Vi kontakter terapeuten efter foredraget, og det lykkedes os at få aftalt en session ved hende.

 

Slentrende mod en renoveret gård, på en smuk tidlig sommerdag, bliver jeg mødt med store fyldige træer, nyklippet græs, og den smukkeste sø ikke langt ude i horisonten.

Jeg rækker min hånd ud efter håndtaget og åbner forsigtigt døren. Her finder jeg et lille lokale, som udstråler hygge og ro. Jeg sætter mig i stolen. Overfor sidder terapeuten fra foredraget. Indeni sidder jeg med et håb om at hun kan hjælpe mig.

 

Jeg forklare hende min situation, og vi snakker frem og tilbage.

Hele samtalen den dag, står en smule uklart i min erindring.

Kun én ting står fuldstændigt klart.

En sætning hun sagde.

Den ene sætning skulle være med til at ændre mit liv.

Den ene sætning gjorde, at jeg i dag er fri af angsten.

Men hvad er sætningen egentlig? Den skal du selvfølgelig ikke snydes for

Det eneste du skal gøre er at skrive dit navn og din e-mail herunder, så sender jeg sætningen til dig med det samme.

Jeg tror på dig og din udvikling, det skal du ikke være et sekund i tvivl om!

– Lukas Enemark

Del dette blogindlæg: