Om mig

" Jeg har gjort det til min mission, at samle alt min viden jeg har fået gennem min tid med angst, alt min viden omkring vejen fri af angst, og dele den med dig. Det skal være min misson, ikke bare at lære dig at leve med din angst. MEN. At lære dig, at blive fri af din angst" - Lukas Enemark

Lukas Enemark

:NAVN

ALDER:

27 år (1996)

NLP Supervisor ved Dansk NLP institut, Aarhus
(Færdiggjort, 2023)

NLP Psykoterapeut ved Dansk NLP institut, Aarhus (Igangværende)

NLP Counselor ved Dansk NLP institut, Aarhus
(Færdiggjort, 2022)

NLP Master Practitioner ved Dansk NLP institut, Aarhus
(Færdiggjort, 2021)

NLP Practitioner ved Dansk NLP institut, Aarhus
(Færdiggjort, 2019)

:UDDANNELSE

ANGST PERIODE:

2012 – 2018

Jeg fik angst tilbage i 2012.
I 2018 nåede jeg et punkt hvor jeg så mig selv som angstfri

Foredragsholder siden 2017

:FOREDRAG

Lukas Enemark

LAD MIG

TAGE DIG MED PÅ EN REJSE,
IND I EN VERDEN MED ANGST.

Forestil dig, at du står alene i hvad der ligner paradis. Ude i horisonten kan du spotte det flotteste vandfald du nogensinde har set. Du er omgivet af træer så langt øjet rækker. Solens varme stråler rammer dit ansigt, og fred, ro og fuldendthed flyder i din krop. Dit liv er faktisk helt perfekt.

Men hvorfor skal det være det? for ud af øjenkrogen ser du en tiger, dobbelt så stor som de normalt plejer at være, den har ikke spist i en uge, og den har også fået øje på dig!
Paradiset bliver hurtigt til en krigszone. Det idylliske landskab bliver hurtigt til mulige flugtveje. Kvalmen kommer kravlende, for hvorfor fanden skulle du have lyst til at spise nu? du skal FLYGTE! Fred og ro er skiftet ud med panik. kontrollen over din vejrtrækning er forsvundet helt. Det eneste der fylder i dit hoved og din krop er overlevelse, for DU SKAL VÆK! NU!
 

 

Altså, hvis jeg stod i den situation, hvor en tiger ville spise mig, så kan jeg da lige love dig for jeg ville være bange! Men det er nu ikke det jeg vil sige med den lille historie.

Det kan være ekstremt svært at forstå hvad angst er, og det kan være lige så svært for en med angst, at forklare hvordan det påvirker en selv.
Historien ovenover er egentlig ret irrelevant, derimod er følelsen forbundet med historien ret essentiel. Det er følelsen jeg vil prøve at give dig en forståelse af, med den fortælling.

Først er det vigtigt at forstå, at angst er en følelse. En følelse, der er skabt til at skabe reaktion for vores overlevelse i givne situationer. Vi kan snakke om angst på flere måder;– Den almene angst

(det at være bange) som vi alle kan opleve fra tid til anden, hvor vi befinder os i en situation, som vores hjerne kan opfange som potentielt farlig for os, men som vi med sund fornuft selv kan navigere i og tage beslutninger ud fra.

 

– Angst som vi snakker om den her,

hvor angsten bliver invaliderende og hæmmende for livskvaliteten. Hvor følelsen bliver så ekstrem og ubehagelig, og evnen til at tænke fornuftigt og rationelt har slået fra lang tid forinden. Hvor almindelige hverdags situationer kan være så uoverskuelige og ekstreme, at det kan give samme klamme følelse, som at stå foran den tiger.

Så for at svare på dit spørgsmål, så var jeg bange for at blive bange, alene af den grund at følelsen var så ekstremt klam og invaliderende!
Jeg var egentlig bange for at blive bange. Det lyder måske mærkeligt, men forestil dig en situation hvor du har været bange, gang så den følelse du havde med en million, og flyt så den følelse over i alle mulige andre situationer i dit liv…

Det er korrekt.
I 2012 begyndte jeg at mærke angsten, som i 2013 var blevet så slem at jeg ikke selv kunne gå ud fra huset jeg boede i. I 2018 så jeg mig selv fri af angsten.

Du kan høre meget mere om min historie her: Interview eller her: Foredrag.
Længere nede på siden her, kan du også høre et radioindslag fra DR P4 trekanten om min historie.

Husk at angst er en lidelse, IKKE en sygdom.

Min angst

Førhen:
100%
I dag:
0%

" I lang tid fik jeg at vide, at jeg skulle have angst for altid. I dag lever jeg et liv fri af angst"