fusion-medical-animation-rnr8D3FNUNY-unsplash

It’s okay to feel fear,
because only by acknowledging fear,
you can set it free

– Lukas Enemark

En tanke..

En tanke der gør, at du føler dit liv går helt i stå..

Fanget af din egen opfattelse af livet..

Aftenhimlen lægger sig smukt udenfor som et varm tæppe der holder dig tryg. Du sidder inde i din sofa. tv’et flimrer i baggrunden, det er statsministeren som fortæller om Corona virussen. Du sidder med din telefon i hånden og læser nyheder. Det eneste der fylder på skærmen er den ene artikel efter den anden, og hvad handler de om?? Corona virussen…

Du ringer til din familie for at snakke, og hvad bliver der talt om?? godt gættet, det er Corona virussen.

Du kan næsten ikke se eller hører noget, uden det har forbindelse til denne virus. Det er med frygt i stemmerne der bliver talt. Det er skrækscenarier fra hele verdenen der bliver vist. Der bliver skabt frygt i de små hjem. I DIT hjem…

Alt denne fokus er med god grund. En virus som har fået så stor indflydelse for den planet vi bor på, at der skal tages, hvad der i vores øjne kan virke som ekstreme tiltag, for at skabe kontrol over situationen.

Men..

Med ekstreme tiltag og voldsomme historier, fødes også frygt og angst.

Angsten for hvad der skal ske med dig. Angsten for hvad der skal ske med dem du holder af. Angsten for hvad der skal ske med den jord du bor på..

Der er brug for, at der bliver taget hånd om det faktum, at rigtig mange bliver angst over den situation vi alle står i lige nu.

Men Lukas, jeg bliver ikke bange over alt det her??”

Er det den tanke du sidder med, efter at have læst det her?

Hvis ja, så er det dig der er ekstra meget brug for!

Måske er det ikke dig der er bange, men måske ligger din lille søn eller datter inde på sit værelse, bange for hvad der skal ske, og samtidig med frygt for at fortælle dig, at Han/Hun er bange.

Din kæreste ligger i dine arme og fortæller om, hvad det gør inde i hans/hendes krop, og din respons er ”jaja, men bare rolig, der sker ikke noget”.

Det kan endda være din mor eller far, som i alt det her også skal få deres hverdag til at fungere, men som under facaden er på vippen til at bryde sammen, med en konstant trang til at tjekke netdoktor for symptomer, i frygten om hvorvidt de er blevet smittet..

Angsten spredes med stor hast i vores hjem, hvor du og jeg gerne skulle føle os sikre.

Men er du sikker? Er din familie sikker? Og her tænker jeg ikke på virussen, men på de tanker der kan flyve igennem hovedet og skabe frygt.

DET ER VIGTIGT, AT VI STÅR SAMMEN IGENNEM ALT DETTE!

Lige så vigtigt det er at stå sammen i bekæmpelsen af Corona virussen, lige så vigtigt er det, at stå sammen i kampen om frygten. Om angsten.

For nej, sandsynligvis sker der ikke noget, og ja, med stor sandsynlighed kan vi tage det roligt når vi følger disse anvisninger som bliver meldt ud. Men prøv du at fortæl til en som ikke kan se eller mærke andet end frygt, og inde i hovedet snart eksploderer af bare skræk.

Og hvordan kan du så hjælpe? Det er heldigvis næsten lige så enkelt som det at blive hjemme for ikke at smitte andre. Det kræver nemlig bare at du spørger. JEG ved ikke hvad der skal til, og DU ved ikke hvad der skal til for at hjælpe.

Måske ved de det ikke selv til at starte med, men det aller bedste du kan gøre er at spørge.

En sætning som:

Hvad kan jeg gøre for at hjælpe dig?”

mere skal der oftest ikke til..

Det kan være små ting som et kram til dit barn. Give barnet lov til at fortælle hvad der gør ham/hende bange.

Et telefonopkald til din mor, 10 min om aftenen.

En køretur forbi din fars hus, hvor i vinker til hinanden for at vise at i begge er okay.

Det er virkelig kun fantasien der sætter grænser.

Spørg hvad der hjælper, det gør en kæmpe forskel for den person som er bange!

Vi må stå sammen, ikke kun i kampen mod Corona, men lige så meget i den kamp der foregår i vores tanker, og for det psykiske smertehelvede det kan være inde i en selv når man er bange og angst!

HUSK, det er okay at føle!

Angst er en følelse,

og det er kun når vi erkender angsten,

at vi kan sætte den fri!

 

– Lukas over and out

 

PS. Det her gælder ikke kun i denne tid. En af dine nærmeste lider måske af angst i den ene eller anden form.

Du vil gøre alt for at hjælpe, men føler dig måske magtesløs, for hvordan hjælper du? Og her kan jeg igen kun sige, SPRØG! Spørg hvad DU kan gøre for at hjælpe, det er den bedste hjælp du kan gi’

Del dette blogindlæg:​

PHOTO CREDIT: Photo by Fusion Medical Animation on Unsplash